marți, 3 decembrie 2013

De Crăciun... numai gânduri bune!

Când aţi primit ultima dată o felicitare de Crăciun? Am avut o discuţie foarte interesantă în Scorbura Bufnitei cu 3 dragi prietene care m-a purtat direct înspre copilărie.

Bunicii din partea tatălui noi îi spuneam Jana. O chema de fapt Jenica şi era un adevărat personaj. O doamnă cochetă, franţuzită care toată viaţă şi-a construit viaţă astfel, destul de non-conformistă. Tabieturile ei erau celebre: par pus pe moaţe, coafat cu regularitate, nu ieşea din casă nerujata şi fără pălăria cu ac cu vârf sidefat, plimbări cochete zilnice pe Corso, abonament la teatru în aceeaşi lojă timp de 40 de ani. Primea în fiecare joi, de la orele 5 la o partida de Rummy clătite şi ceai. Acum, că mă gândesc în spate, am multe de povestit. Până aici nimic neobişnuit poate pentru cei cu bunici "la oraş".

Dar doar o frântură se potriveşte acum care nu îmi dă pace. Bradul Janei era absolut neobişnuit. Va rog, nu judecaţi cu mintea de acum. În anii '80 un brad atificial  minimalist realizat doar din beteală argintie nu era ceva des întâlnit. Globurile nu erau foarte importante, iar bomboanele în ambalaje colorate necomestibile cine mai ştie de câţi ani. Ei,şi sub brăduţul acesta "inaccesibil" şi mic se aflau adevărate comori. Şi nu vorbesc deloc despre cutii mari cu funde şi ambalaje colorate denumite şi cadouri, vorbesc despre o colecţie impresionantă de felicitări. Felicitări actualizate an de an.

Multe lucruri din perioada aceea s-au dus. S-au pierdut chiar şi felicitările. A apus până şi modul de a le trimite cuiva drag prin poştă. Se pare că iarnă asta şi sarcina fac din mine o bufniţă melancolică.

Şi că să îmi treacă m-am gândit la o mică PROVOCARE!

"De Crăciun...numai gânduri bune!"

Ce trebuie să faceţi:

Trimiteţi în perioada 03.dec.-20.dec.2013, prin poştă, o felicitare nouă sau veche,  făcută de voi sau cumpărată, important este să fie într-o formă "tipărită" nu în format electronic, cu o scurtă urare de bine, pe adresa Scorburei Bufnitei, adică:

Dest. Bufniţă cea Înţeleaptă (Kovacs Raluca)
Str. Bolyai nr.4, în curte ( magazinul de jucării de lemn Boribon)
Loc. Cluj-Napoca
Jud. Cluj
Cod. 400000

Toate urările sunt înscrise într-o tombolă cu un PREMIU SURPRIZĂ de la USBORNE, iar extragerea o vom face în sistem Random pe dată de 20.dec.2013 seara ca să apuce premiul să ajungă la câştigător până de Crăciun.

Aşadar...

 "Dragă Jenica, află despre noi că suntem bine ceea îţi urez la rândul meu  și dumitale..."


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu